Geschiedenis

"Radio Compagnie"

In 1987 werd de naam "Radio Compagnie" geïntroduceerd, deze naam werd gekozen omdat het enerzijds een link legt met het ontstaan van de gemeenten Hoogezand en Sappemeer en anderzijds de begrenzing aangeeft van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.
In 1988 verhuisde de studio van de BOHS vanuit het nieuw gebouwde Sint Jozef naar een woning van Voor Anker. Aangezien ook Voor Anker bezig was met nieuwbouw moest worden uitgezien naar een ander onderkomen.
Om een goed onderkomen te vinden voor de BOHS en voor Radio Compagnie werd in 1989 besloten dat de BOHS onder voorwaarden zou opgaan in Radio Compagnie. De belangrijkste voorwaarde was dat de zondagmorgen gereserveerd zou worden voor uitzendingen met als doelgroep ouderen. Een voorwaarde waar ook nu nog wordt voldaan, met een programma als Wekkerradio, met het uit de BOHS-tijd stammend programma Touzeboudel en met verzoekplaten.

Nieuw onderkomen

Eind 1989 werd Radio Compagnie een nieuw onderkomen geboden in het huidge pand van de EDON te Sappemeer. De kelder van het gebouw werd geschikt gemaakt voor de lokale omroep van Hoogezand-Sappemeer. Op 1 april 1990 was de eerste uitzending via de kabel van Radio Compagnie een feit.

Uitzendvergunning

Het verkrijgen van een uitzendvergunning voor Radio Compagnie was een moeizaam proces. Met medewerking van de BOHS en Radio Smid konden vóór 1990 slecht enkele bescheiden uitzendingen onder de naam Radio Compagnie worden gemaakt. Dit gebeurde live vanuit bibliotheek "Boekhoven" en was enkel te onvangen in het winkelcentrum Groot Gorecht.
Vanaf oktober 1990 zendt Radio Compagnie ook via de ether uit op 105.2 FM.
In 1991 werd het huidige logo van Radio Compagnie ontworpen. Het logo is een creatieve weergave van de plattegrond van Hoogezand-Sappemeer.

Noorderstraat 109a

Na verloop van tijd bleek de studio in de kelder van het EDON-gebouw te klein. Een nieuw onderkomen werd gevonden boven de bibliotheek in Sappemeer aan de Noorderstraat 109a. Een prachtige lokatie, waarin men de beschikking heeft over twee studio's, een aparte redactieruime en een ruime kantine.
In 2005 hebben we hier ons 15 jarig bestaan gevierd.

(bovenstaande is gedeeltelijk overgenomen uit een magazine van Radio Compagnie uit 1996 en is geschreven door Gof Miedema, oud medewerker/voorzitter van de BOHS en oud voorzitter van Radio Compagnie).